Brambor s cizrnou

Potřebujeme:
 
300 g cizrny (celé)
1,5 l vody (na vaření cizrny)
600 g brambor
2 čl soli
5 pl oleje

Koření:
2 ks hřebíčku
1/2 čl skořice
1 čl kurkumy
1 čl kari
3 ks bobkový list
1/4 čl čili
2 pl citónové šťávy

 
Postup:

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté uvaříme s bobkovým liste, (správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty). Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut, přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření cizrny. Osolíme a povaříme brambor do měkka. Po odstavení dochutíme citrónovou šťávou.

Dobrou chuť

Nika

 


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode