Brambor s cizrnou
Potřebujeme:
300 g cizrny (celé)
1,5 l vody (na vaření cizrny)
600 g brambor
2 čl soli
5 pl oleje
Postup:
Koření:
2 ks hřebíčku
1/2 čl skořice
1 čl kurkumy
1 čl kari
3 ks bobkový list
1/4 čl čili
2 pl citónové šťávy
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté uvaříme s bobkovým liste, (správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty). Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut, přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření cizrny. Osolíme a povaříme brambor do měkka. Po odstavení dochutíme citrónovou šťávou.
Dobrou chuť
Nika