Mořská rybí polévka
Potřebujeme:
1 citron
1 mletá sladká paprika
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 petržel
2 cibule
1l rybího vývaru
sůl
1-2ks bobkového listu
1 mrkev
celerová nať
2 žloutky
1 lžička mletého bílého pepře
2 stroužky česneku
100g rýže
Příprava:
Pokud chceme, můžeme si připravit domácí vývar. Asi 500 g omytých a očištěných mořských ryb povaříme ve 2 litrech vody. Za varu stále sbíráme pěnu. Do vývaru přidáme rozčtvrcené cibule, pepř, celé snítky celerové natě, bobkový list a vaříme, až jsou ryby měkké. Vývar přecedíme přes hustý cedník.
Mrkev, petržel a česnek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme rybím vývarem. Dobře rozšleháme. Do vařící polévky přidáme propranou rýži a uvaříme ji doměkka. Na závěr vmícháme rozšlehané žloutky a zalijeme mletou paprikou zpěněnou na másle. Mořskou rybí polévku ochutíme šťávou z citronu.
Mořskou rybí polévku podáváme posypanou petrželovou natí.
Dobrou chuť
Nika