Bramboračka
Potřebujeme:
1 lžička granulovaného česneku
2 mrkve
1 špetka soli
1 menší petržel
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky majoránky
1 celer (stačí kousek)
2 lžíce oleje
3 větší brambory
1 malá cibule
1 snítka petrželky
2 lžíce sušených nebo čerstvých hub
Příprava:
Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.
Bramboračku podáváme ihned po uvaření, ale můžeme ji nechat i rozležet. Vhodnou přílohou je pečivo, ale nemusí být. Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.
Dobrou chť
Nika