Krupicové knedlíky s čokoládou

Potřebujeme:
 
600 ml mléka
špetka soli
asi dvě třetiny hrnku krupice
polohrubá mouka podle potřeby
1 vejce
200 g čokolády
4 banány
125 g másla
50 g cukru krupice

Postup:

Mléko se špetkou soli zahřejeme a pomalu za stálého míchání vsypeme krupici. Uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout.
Na pomoučený vál vyklopíme vychladlou kaši, posypeme moukou, přidáme vejce a rukama zpracováváme těsto za postupného přidávání mouky, až se přestane lepit.
Těsto rozdělíme na stejné kousky (měla jsem jich 26), do každého zabalíme kousek čokolády a pěkně zakulatíme.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, knedlíky do ní vložíme a vaříme 6 minut (uvařené vyplavou na povrch).
Ve velké pánvi zahřejeme máslo, přidáme cukr, rozmícháme a přisypeme na kolečka nakrájené banány. Za občasného míchání je opečeme dozlatova.
Knedlíky servírujeme společně s opečenými banány, pokapané sladkým máslem zpod banánů.

Dobrou chuť

Nika