Americké palačinky s horkými jablky

Potřebujeme:
 
300ml mléka
170g hladké mouky
1 lžíce kypřícího prášku
2 lžíce rozpuštěného másla
2 rozšlehaná vejce
3 lžíce moučkového cukru
1 špetka soli
NÁPPLŇ:
3 jablka
2 lžíce skořice
2 lžíce cukri krupice
2 lžíce másla
 
Příprava:

Nejprve si připravíme těsto na lívanečky:
Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé míse si rozšleháme vejce, poté přidáme mléko. Vše smíchejte dohromady (metličkou, nebo ručním mixérem) a přidejte rozpuštěné máslo. Dejte na chvíli odpočinout do lednice.
Rozpálíme si pánev. Lívance smažím na sucho, bez másla i oleje. Velmi dobře se obrací. Na pánev dejte naběračkou doprostřed těsto. Průměr lívanečku by měl být asi 5 cm. Smažte z každé strany asi 30 sekund. Až se na povrchu lívanečku začnou dělat bubliny, obraťte. Takto osmažte lívanečky z celého těsta a dejte odpočinout.
Náplň:
Oloupejte jablka a nakrájejte na malé kousíčky. Na tu samou pánev dejte rozpustit máslo a kousky jablek smažte asi 2-3 minutky. Pak přidejte cukr, promíchejte. Ještě chvíli smažte a těsně před vypnutím pánve přidejte skořici a promíchejte.
Lívanečky servírujeme tak, že jednotlivé kousky vrstvíme a mezi ně dáváme jablečnou náplň. (Doprostřed na talíř dám první lívanec, na něj horká jablka, na to další lívanec a zase jablka. Takhle na sebe dám asi 4 nebo 5 lívanců.)

Lívanečky můžeme servírovat nahoře s kouskem másla. Dobrou chuť.

Dobrou chuť
Nika

 


Vytvořte si web zdarma! Webnode